Mobilier pentru spații publice cu forme și design organic fabricat din Avonite. Abdali Mall, Aman, Iordania.

În 2016 se deschide Abdali Mall, un centru comercial spectaculos, cu o suprafață de 227.000 mp în noul cartier din centrul orașului Aman, capitala Iordaniei. Desfășurat pe 5 nivele noul centru comercial deține numeroase magazine, mai multe restaurante și facilități de agrement.

Interiorul mallului este uluitor prin designul ambiental dinamic. Fiecare nivel al clădirii este străbătut de balcoane perimetrale ce închid mai multe atriumuri și voiduri de lumină, cascade de apă traversează etajele, iar lumina naturală patrunde printr-o cupolă de sticlă de dimensiuni impresionante.

Mobilier pentru spații publice fabricat din Avonite.

Rosskopf+Partner a fabricat mobilier pentru spații publice proiectat de Architect’s Office Gensler în forme organice, tridimensionale, dintr-o bucată, datorită proprietăților materialului Avonite de a se îmbina invizibil și a se termoforma. Astfel regăsim mobilier de sitting pe zonele de galerie de mari dimensiuni având forma sugerată de un vas cu vele, cu secțiune tridimensională, rasucită și care pe capete încorporează ecrane tactile cu informații despre magazine și zonele de agrement. Mobilierul de galerie de mari dimensiuni, cu forme tridimensionale, alb, fabricat din Avonite Polaris termoformat 3D a fost intarsat pe contur cu material translucent, Avonite Ice White prin care trece lumina led rgb pentru punerea în valoare a conturului organic.

Pe zonele de intersecție ale culoarelor regăsim atât banchete pentru spații publice, cât și totemuri digitale pentru orientare în mall a căror formă și dimensiuni încântă vizitatorii. Elementele de mobilier media prezente peste tot în mall sunt întâlnite în toate formele: în zonele lifturilor și a scărilor rulante întâlnim totemuri de orientare cap scară, dar și pilastrii a romboidali sau de secțiune eliptică, mobilier infopoint sau totemuri ce încorporează ecrane TV sau touch screen.

Mințile creatoare de la Rosskopf+Partner aveau nevoie de un material care nu doar să satisfacă cerințele lor funcționale de fabricație, dar și să impresioneze vizitatorii și proprietarii centrului comercial.

Avonite Surfaces®, marcă a Aristech Surfaces LLC, este ultimul material versatil, flexibil, perfect pentru proiecte rezidențiale și comerciale. Acesta poate fi termoformat și turnat în orice formă și este utilizat pe scară largă pentru aplicații interioare și arhitecturale. Fabricat dintr-un amestec de acril, minerale și pigmenți naturali, acesta creează o suprafață netedă, neporoasă și fără îmbinări vizibile, care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, estetică, fabricație, funcționalitate și igienă oferind numeroase avantaje față de materialele convenționale. De asemenea este extrem de ușor de curățat și întreținut cu o ștergere rapidă cu o cârpă umedă și produse de curățenie disponibile în orice magazin.

Galerie foto

Alții au căutat: mobilier pentru spatii publice, mobilier de sitting, mobilier media, mobilier galerie mall, Avonite Polaris, termoformare, Avonite Ice White, banchete pentru spatii publice, totemuri digitale, totem cap scara, mobilier info point, receptive mall, material compozit, Corian.

Alte proiecte