Fațadă ventilată din Avonite. O casă în Ibiza

Pe remarcabila coastă din Ibiza, Spania, o pereche vizionară de proprietari de casă au dorit să-și transforme clădirea din beton gri în mai mult decât o casă de nivel mediu. Culoarea cenușie a clădirii nu se potrivea personalității extravagante a orașului și nici cu priveliștea extraordinară.

Misiunea transformării acestei structuri de beton într-o clădire cu un design de excepție a revenit ambițiosului arhitect belgian Laurence Sonck. Arhitectul, foarte familiarizat cu proiectele rezidențiale din Ibiza, a lucrat direct cu M2 Ibiza Construct SL, companie de construcții locală, iar rezultatul a fost fabulos.

Dar asta nu este totul. Avonite este un material ecologic. Este fabricat dintr-un amestec de bauxită (pulbere de origine minerală, albă), rășini acrilice de înaltă performanță și pigmenți naturali. Suprafața sa netedă previne apariția murdăriei și mucegaiului și răspândirea bacteriilor, se curăță atât cu substanțe de curățenie obișnuite prezente în orice supermarket, dar rezistă foarte bine și la dezinfectanți foarte agresivi. Întreținerea și curățarea extrem de ușoară este înlesnită de altfel și de faptul că materialul se îmbină invizibil, fără lufturi în care să se adune mizeria. Împreună au căutat un material care nu numai să schimbe aspectul casei, dar să-i și creeze o nouă identitate.

Avonite, material acrilic compozit, oferă beneficii notabile de durabilitate și comfort, fiind cea mai bună alegere privind proiectul casei lor. Avonite este igienic, non poros, oferă rezistență certificată la radiația UV (aspect foarte important pentru o fațadă ventilată într-o zonă unde expunerea la soare este de 365 de zile pe an), durabil, rezistent la intemperii și oferă cel mai mare sortiment de plăci în dimensiuni standard din industrie. Având toate aceste caracteristici, flexibilitatea maximă a dimensiunilor plăcilor, proprietatea de material compozit termoformabil și de îmbinare invizibilă, fără sudură pentru a crea un aspect dintr-o bucată în toată casa au făcut ca Avonite să fie de departe alegerea ideală.

Avonite Snowfall 8090, un alb pur și elegant a fost folosit la interior pentru placare de pereți cu compozit, dar și la exterior pentru carosarea clădirii, respectiv fațada ventilată din Avonite pentru a crea un design coeziv din punct de vedere estetic. Deși este utilizat în principal pentru carosarea clădirii, ca fațadă ventilată, asocierea acestei suprafețe solide acrilice 100% cu lemn a adăugat un element extratextural ridicând cu siguranță nivelul de estetică. Pe exteriorul clădirii a fost utilizat la carosarea ferestrelor, coloanelor și a suprafețelor plane, a mobilierului de exterior, iar în interior în băi, scări și ca pardoseală în întreaga casă.Transformarea fenomenală a casei poate fi creditată viziunii arhitectului, dar și minții transformatoare a proprietarior casei, însă Avonite Snowfall 8090 a modelat inspirația arhitectului și a adus la viață conceptul de design. Ceea ce a fost cândva o clădire fără caracter poate fi remarcată acum pentru frumusețea ei. Avonite are puterea de a transforma proiectele și de a le duce la urmatorul nivel.

Avonite este un material acrilic compozit proiectat și dezvoltat de compania americană Aristech Surfaces LCC și este fabricat exclusiv în Statele Unite. Având una dintre cele mai mari capacități de producție din SUA și linii de producție deosebit de flexibile, Aristech Surfaces LCC oferă programe personalizate ce îi permit să se adapteze la cele mai solicitante proiecte. Paleta sa echilibrată de culori și nuanțe precum și proprietățile de îmbinare invizibilă și termoformare fac ca Avonite să fie un material unic, foarte apreciat de arhitecți și designeri. Astfel Avonite a fost deja propus în proiecte de arhitecți de renume cum ar fi arhitetcul american Gensler, dar și pentru amenajarea unor locuri de prestigiu cum ar fi aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Apreciat pentru durabilitatea și estetica sa deosebită sediile de birouri, rețelele de magazine, clădirile publice, hotelurile, restaurantele și galeriile comerciale au ales Avonite pentru recepții, mobilier comercial, mobilier media, totemuri sau băi.

Proprietatea materialului de a se îmbina invizibil și faptul că este non-poros îl fac un material perfect igenic pentru a putea fi folosit inclusiv ca blat de laborator medical sau în sălile de operație. Avonite este de asemenea fără egal pentru fabricația de blaturi de bucătărie din compozit, chiuvete de bucătărie din compozit, blaturi și chiuvete de baie. Certificarea ETA și certificarea B1 pentru rezistență la foc fac ca Avonite să fie o alegere inspirată pentru orice fațadă ventilată sau carosare de clădire.

Galerie foto

Alții au căutat: Avonite Snowfall 8090, Avonite material acrilic compozit, fațadă ventilată, material compozit termoformabil, carosare de clădire, îmbinare invizibilă, suparafață solidă acrilică, mobilier de exterior, fațadă clădire compozit, piscină compozit, placare clădire cu compozit, trepte din compozit, scară din compozit, cabină duș placată cu compozit, mobilier baie compozit.

Alte proiecte