Concept nou de mobilier pentru mall din Avonite. Shopping City Satu Mare.

Grupul Nepi Rockcastle inaugurează în decembrie 2018 cel mai mare mall regional din nord-vestul țării după o investiție de 40 de milioane de euro. Noul centru comercial găzduiește 85 de magazine, o zonă de food-court și divertisment, primul hipermarket Carrefour din oraș și un cinemategraf și lansează în premieră pentru Satu Mare niște mărci naționale și internaționale. Shopping City Satu Mare este desfășurat pe două nivele și generează o suprafață închiriabilă de 29.000 mp. Noul centru comercial vine în întâmpinarea clienților cu 1.000 de locuri de parcare, din care 600 pe terasa exterioară a nivelului superior.

„Shopping City Satu Mare este al 18-lea centru comercial din portofoliul NEPI Rockcastle din România, o cifră ce susține faptul că suntem cel mai activ investitor imobiliar pe zona de retail din țară. Am dezvoltat acest proiect pornind de la nevoile locuitorilor din întreaga regiune și am creat un mix adaptat de magazine, restaurante și opțiuni de petrecere a timpului liber ce credem că le va schimba în bine stilul de viață”, declară Marius Barbu, Head of Asset Management NEPI Rockcastle pentru Gazeta de nord-vest.

Proiectul are un impact pozitiv asupra comunității locale, generând peste 900 de locuri de muncă.

Mobilier pentru mall fabricat din Avonite

Continuând colaborarea cu Atvangarde ca furnizor de mobilier pentru centre comerciale, Nepi Rockcastle solicită un concept nou de mobilier pentru mallul de la Satu Mare în armonie cu tendințele de design și materialele actuale, complet diferit de tot ce s-a realizat până acum. Pe lângă criteriile legate de design clientul a solicitat ca toate materialele din care va fi fabricat mobilierul comercial să fie durabile, rezistente la trafic intens și să se întrețină cu ușurință. În întâmpinarea acestor cerințe Atvangarde Design Team vine cu un proiect inspirat din designul industrial pentru zona de food-court de pe etaj, propunând elemente de mobilier pentru spații publice din oțel vopsit în câmp electrostatic, stejar masiv și material compozit acrilic Avonite, material prezent pentru prima oară într-un proiect de mare anvergură și vizibilitate.

Astfel, la mobilierul pentru food-court sunt alternate blaturi pentru mese și baruri din stejar și compozit, susținute de structuri de oțel, jardiniere și „cartiere de căsuțe” din structuri metalice ușoare ce adăpostesc mese și banchete modulare.

Pentru zonele de circulație de pe galerie Atvangarde propune o abordare mai modernă în care suprafețele solide Avonite și lemnul masiv se regăsesc în toate elementele de mobilier pentru galerie.

O atenție deosebită a fost acordată zonei de sitting de pe culoare unde regăsim mobilier modular ce poate fi poziționat și repoziționat, rezultând astfel diverse forme geometrice sub forma ansamblurilor formate din jardiniere de interior, mobilier de sitting și coșuri cu colectare selectivă a deșeurilor. Toate aceste elemente de mobilier combină căldura lemnului masiv cu atingerea netedă a suprafeței solide Avonite.

Mobilierul media pe care îl regăsim pretutindeni în centrul comercial vine în completarea elementelor de pe galerie sub forma totemurilor digitale, totemuri de orientare cap scară, panouri și semnalistică suspendată și este pus în valoare de una dintre proprietățile materialului Avonite și anume translucența.

Nu în ultimul rând ar trebui menționată recepția poziționată pe intrarea principală a mallului. Cu fronturi realizate integral din Avonite, mobilierul infodesk de formă triunghiulară și a cărui lungime desfășurată este de 8 metri a fost fabricat dintr-o bucată, lucru posibil de realizat datorită proprietăților materialului de a se îmbina invizibil. Vârfurile triunghiului generate de forma recepției mallului sunt de formă rotunjită și pun în valoare o altă proprietate foarte importantă a materialului și anume termoformabilitatea. Culoarea albă Avonite Snowfall este încălzită prin prezența blaturilor de stejar masiv.

Avonite Surfaces®, marcă a Aristech Surfaces LLC, este cel mai nou material acrilic compozit intrat pe piața românească. Distribuit de Atvangarde în exclusivitate materialul de ultimă generație fabricat în Statele Unite intră pentru prima oara în zona proiectelor de anvergură din România.

Avonite Surfaces®, marcă a Aristech Surfaces LLC, este ultimul material versatil, flexibil, perfect pentru proiecte rezidențiale și comerciale. Acesta poate fi termoformat și turnat în orice formă și este utilizat pe scară largă pentru aplicații interioare și arhitecturale. Fabricat dintr-un amestec de acril, minerale și pigmenți naturali, acesta creează o suprafață netedă, neporoasă și fără îmbinări vizibile, care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, estetică, fabricație, funcționalitate și igienă oferind numeroase avantaje față de materialele convenționale. De asemenea este extrem de ușor de curățat și întreținut cu o ștergere rapidă cu o cârpă umedă și produse de curățenie disponibile în orice magazin.

Galerie foto

Alții au căutat: mobilier pentru mall, mobilier pentru spatii publice, mobilier pentru centre comerciale, mobilier commercial, mobilier de sitting, mobilier media, mobilier galerie mall, Avonite Snowfall, termoformare, banchete pentru spatii publice, totemuri digitale, totem cap scara, mobilier info point, receptie mall, material compozit acrilic Avonite, jardinière de interior, cosuri cu colectare selective a deseurilor, mobilier infodesk, translucenta.

Alte proiecte