Biblioteca colorată din Hanau. Mobilier volumetric fabricat din Avonite Mango

Proiect spectaculos al arhitecților de la Schrammel Architets din Augsburg: Rosskopf + Partner creeaza o lume colorată pentru noua bibliotecă municipală a orasului Hanau.

În total au fost proiectate, fabricate și montate 10 ansambluri de mobilier diferite, acestea incluzând: mobilier recepție, mobilier infodesk, mobilier bibliotecă, mobilier depozitare și mobilier media.

Mobilierul pentru recepție îmbină tema designului interior cu forme geometrice și culori vibrante. Pentru fabricația acesteia arhitecții au propus Avonite Mango și Avonite Ice White pentru elementele translucente. Dimensiunea impresionantă a recepției (aproximativ 7 metri lungime) a fost posibil de realizat datorită proprietăților materialului de a se îmbina invizibil, rezultând astfel piese de mobilier comercial monolitice, fabricate dintr-o bucată indiferent de dimensiunea la care se dorește piesa.

Elementele de mobilier din Avonite sunt omniprezente pe toate etajele clădirii atât sub forma bibliotecilor cu rafturi propriu-zise, cât și ca insule în formă de căsuțe fabricate din Avonite Snowfall.

Mobilierul media este întâlnit la tot pasul în noua bibliotecă din Hanau: totemuri media, infopointuri, toate dotate cu ecrane tactile sau TV.

Nu în ultimul rând ar trebui remarcate elementele arhitecturale de mari dimensiuni ce carosează pereții, tavanele și îmbracă vangul scării. Urmând conceptul general de design aceste carosări au fost concepute ca volumetrii cu unghiuri îmbinate invizibil, dintr-o bucată, ce dau un aer contemporan și în același timp futurist întregii amenajări.

 

Avonite Surfaces®, marcă a Aristech Surfaces LLC, este ultimul material versatil, flexibil, perfect pentru proiecte rezidențiale și comerciale. Acesta poate fi termoformat și turnat în orice formă și este utilizat pe scară largă pentru aplicații interioare și arhitecturale. Fabricat dintr-un amestec de acrilic, minerale și pigmenți naturali acesta creează o suprafață netedă, neporoasă și fără îmbinări vizibile, care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, estetică, fabricație, funcționalitate și igienă, oferind numeroase avantaje față de materialele convenționale. De asemenea este extrem de ușor de curățat și întreținut cu o ștergere rapidă cu o cârpă umedă și produse de curățenie uzuale disponibile în orice magazin.

Galerie foto

Alții au căutat: mobilier pentru spații publice, mobilier volumetric, mobilier media, Avonite Mango, Avonite Ice White, Avonite Snowfall, totemuri digitale, mobilier info point, material compozit, Corian, ansambluri mobilier, mobilier recepție, mobilier infodesk, mobilier bibliotecă, mobilier depozitare, totem media.

Alte proiecte