Mobilier bancar din Avonite și mdf vopsit. Concept nou de mobilier office pentru Credit Agricole.

A 4-a bancă ca marime din Europa își reînnoiește rețeaua de sucursale din România și vine cu un concept nou de amenajare, dar și de mobilier. Compoziție a arhitectei Andra Marinescu de la Paradigma Studio, noul concept introduce culori, materiale și finisaje contemporane, durabile și foarte performante ținând cont de destinația spațiul.

Astfel sunt propuse pentru fabricația mobilerului cu specific bancar noul material compozit acrilic intrat pe piața românesca, Avonite Surfaces® pentru blaturile de lucru ale recepției și mobilierul media, mdf vopsit extramat super coat cu textură catifelată, mobilierul de office în turcoazul Credit Agricole și o fibră de lemn luminoasă, care să aducă un plus de căldură spațiului pentru dulapurile de depozitare făcute la comandă pe toată înălțimea pereților. „Pornind de la motto-ul băncii Credit Agricole, <Banca pentru tine>, s-a încercat realizarea unui concept care să transforme o imagine rece și corporatistă într-o imagine caldă cu o atmosferă primitoare, o atmosferă în care clienții să se simtă confortabil.

Astfel, folosindu-ne de valorile promovate de bancă, precum “grija față de client, calitate și eficiență” , am elaborat conceptul de amenajare pentru proiectul de rebranding al băncii Credit Agricole România.

Elementele principale care au ghidat zonificarea și compartimenatrea spațiului au fost confortul, siguranța și intimitatea pe care un spațiu de bancă îl poate oferi clientului.

Astfel au rezultat 2 alveole de așteptare și 3 alveole destinate discuțiilor private ale clienților cu reprenzentanții băncii. Restul elementelor, specifice funcțiunii de bancă, au fost acomodate într-un open-space generos, ce creează o perspectivă plăcută încă de la intrare.”, comentează Andra Marinescu.

Avonite Surfaces®, marcă a Aristech Surfaces LLC, este cel mai nou material acrilic compozit intrat pe piața românească. Distribuit de Atvangarde în exclusivitate materialul de ultimă generație fabricat în Statele Unite intră pentru prima oara în zona proiectelor de anvergură din România.

Avonite Surfaces®, marcă a Aristech Surfaces LLC, este ultimul material versatil, flexibil, perfect pentru proiecte rezidențiale și comerciale. Acesta poate fi termoformat și turnat în orice formă și este utilizat pe scară largă pentru aplicații interioare și arhitecturale. Fabricat dintr-un amestec de acril, minerale și pigmenți naturali, acesta creează o suprafață netedă, neporoasă și fără îmbinări vizibile, care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, estetică, fabricație, funcționalitate și igienă oferind numeroase avantaje față de materialele convenționale. De asemenea este extrem de ușor de curățat și întreținut cu o ștergere rapidă cu o cârpă umedă și produse de curățenie disponibile în orice magazin.

Dar asta nu este totul. Avonite este un material termoformabil. Sub acțiunea căldurii controlate devine maleabil, putând lua forma unei matrițe, inclusiv 3D. Chiar și în aceste condiții permite îmbinări invizibile, rezultând forme monolitice, dintr-o bucată, chiar dacă elementul nu este geometric.

Cele trei proprietăți cele mai importante ale materialului, și anume termoformabilitatea, îmbinările invizibile și translucența fac din Avonite un material foarte potrivit în aplicații ca: mobilier bancarmobilier pentru spații publicemobilier galerie comercială, mobilier office, mobilier media displayblaturi și baruri food-courtmobilier urban și multe altele.

Galerie foto

Alții au căutat: mobilier bancar,mobilier pentru mall, mobilier pentru spatii publice, mobilier pentru centre comerciale, mobilier commercial, mobilier de sitting, mobilier media, mobilier galerie mall, Avonite Snowfall, termoformare, banchete pentru spatii publice, totemuri digitale, totem cap scara, mobilier info point, receptie mall, material compozit acrilic Avonite, jardinière de interior, cosuri cu colectare selectiva a deseurilor, mobilier infodesk, translucenta, insula mall, mobilier birouri..

Alte proiecte