Avonite, cel mai potrivit material pentru mobilier de bucătărie

Totul a început cu o mutare: familia Silva, compusă din Laura, soțul ei și cei doi copii, renunță la vechea locuință dintr-o clădire destul de sobră, în căutarea unui spațiu mai contemporan în care luminozitatea să fie elementul comun al fiecărei camere de locuit. Astfel au ales un splendid apartament de 170mp în stilul Milano, într-o clădire cu 20 de apartamente noi.

Odată ce s-au stabilit Laura a început să se întâlnească cu designeri de bucătării pentru a afla ultimele noutăți legate de design, materiale și accesorii, propunându-și să obțină bucătăria visurilor. La una dintre aceste întâlniri Laura află de Avonite, material acrilic compozit pe care designerii l-au recomandat cu căldură pentru blat bucătărie, chiuvetă de bucătărie și, spre surprinderea ei, și pentru fronturi bucătărie. “Mi-am dorit să-mi fac bucătăria un adevărat spațiu de locuit, plăcut, funcțional și bine iluminat, unde există un loc pentru toată lumea și pentru orice. Aveam nevoie de un material durabil, de foarte bună calitate, ușor de întreținut, iar Avonite întrunește toate calitățile unui material de ultimă generatie,” comentează Laura. Prin urmare fiecare detaliu al bucătăriei a fost ales cu mare atenție, începând de la culoarea alba a suprafețelor de Avonite Porcelain, nuanță ce se potrivește perfect acestui univers de o eleganță simplă. Culoarea Avonite Porcelain, favorită în alegerea Laurei, aduce strălucire și lumină în această încăpere inițial concepută ca un pod. Cu un plafon aflat la o înălțime de 4,8m era nevoie de un material capabil să reflecte lumina fără a fi orbitor, dar și să dea un stil modern  încăperii fără a avea un aer auster.

Insulă de bucătărie fabricată integral din Avonite.

“Am hotărât să facem din această insulă piesa de rezistență a mobilierului de bucătărie, ca urmare am dorit să fie personalizată, unică. Blatul de lucru am dorit să fie generos, astfel ca l-am comandat în dimensiunile de 3,2/1,2m, iar ca grosime am ales, ținând cont de ultimele tendințe în design, propria grosime a materialului, respectiv 12mm. Rațiunea acestui blat de bucătărie generos a fost să-mi ofere o suprafață de lucru foarte mare care să servească mai multor cerințe: blat de masă, blat de lucru pentru prepararea mâncării, dar și un loc de adunare în familie. Și pentru a profita din plin de această piesă de mobilier de bucătărie am decis să o folosim fără a ține obiecte sau ustensile de bucătărie pe ea,” continuă Laura cu entuziasm. Fiecare compartiment are o destinație specifică și a fost echipat cu fronturi de sertar din Avonite cu mâner frezat în cant, fiind încadrate de volumetria formată din blatul de lucru și laterale.

Avonite se prelucrează la fel și cu aceleași utilaje precum lemnul de la echipamente CNC sofisticate la unelte de mână. Laura și-a dorit pentru această bucătărie o chiuvetă generoasă, adâncă, însă nu și în dimensiuni standard. Astfel designerul i-a propus pe comandă o chiuvetă fabricată din Avonite la dimensiuni adaptate nevoilor ei. Fiind din același material ca blatul de bucătărie, chiuveta pare turnată dintr-o bucată cu blatul datorită proprietăților materialului de a se îmbina invizibil. O altă proprietate foarte importantă a acestui material este termoformabilitatea, respective proprietatea de a lua aproape orice formă prin încalzire.

Dar asta nu este totul. Avonite este un material ecologic. Este fabricat dintr-un amestec de bauxită (pulbere de origine minerală, albă), rășini acrilice de înaltă performanță și pigmenți naturali. Suprafața sa netedă previne apariția murdăriei și mucegaiului și răspândirea bacteriilor, se curăță atât cu substanțe de curățenie obișnuite prezente în orice supermarket, dar rezistă foarte bine și la dezinfectanți foarte agresivi. Întreținerea și curățarea extrem de ușoară este înlesnită de altfel și de faptul că materialul se îmbină invizibil, fără lufturi în care să se adune mizeria.

Avonite este un material acrilic compozit proiectat și dezvoltat de compania americană Aristech Surfaces LCC și este fabricat exclusiv în Statele Unite. Având una dintre cele mai mari capacități de producție din SUA și linii de producție deosebit de flexibile, Aristech Surfaces LCC oferă programe personalizate ce îi permit să se adapteze la cele mai solicitante proiecte. Paleta sa echilibrată de culori și nuanțe precum și proprietățile de îmbinare invizibilă și termoformare fac ca Avonite să fie un material unic, foarte apreciat de arhitecți și designeri. Astfel Avonite a fost deja propus în proiecte de arhitecți de renume cum ar fi arhitetcul american Gensler, dar și pentru amenajarea unor locuri de prestigiu cum ar fi aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Apreciat pentru durabilitatea și estetica sa deosebită sediile de birouri, rețelele de magazine, clădirile publice, hotelurile, restaurantele și galeriile comerciale au ales Avonite pentru recepții, mobilier comercial, mobilier media, totemuri sau băi.

Proprietatea materialului de a se îmbina invizibil și faptul că este non-poros îl fac un material perfect igenic pentru a putea fi folosit inclusiv ca blat de laborator medical sau în sălile de operație. Avonite este de asemenea fără egal pentru fabricația de blaturi de bucătărie din compozit, chiuvete de bucătărie din compozit, blaturi și chiuvete de baie. Certificarea ETA și certificarea B1 pentru rezistență la foc fac ca Avonite să fie o alegere inspirată pentru orice fațadă ventilată sau carosare de clădire.

Galerie foto

Alții au căutat: Avonite Porcelain 8066, mobilier de bucătărie, blat bucătărie, blat bucătărie din compozit, chiuvetă bucătărie, chiuvetă bucătărie din compozit, blat baie, blat baie din compozit, chiuvetă baie, chiuvetă baie compozit, lavoar baie din compozit, fronturi bucătărie, mobilă bucătărie, insulă de bucătărie, chiuvetă fabricată din Avonite, material compozit termoformabil, receptive compozit, mobilier comercial, mobilier media, totemuri media, fațade ventilate, carosare de clădire.

Alte proiecte