Aplicatii pentru exterior din Avonite Surfaces. „Zidul care vindeca”.

Avonite Surfaces, onorat sa fie alegerea ca material pentru „Zidului care vindeca”

Onoare. Curaj. Sacrificiu.

Memorialele sunt o parte a societatii, un mod de a arata recunostinta si respectul fata de cei care au dat totul pentru ca noi sa fim acolo unde suntem astazi. In 1996, Fondul Memorial al Veteranilor din Vietnam (VVMF) a construit o replica mobila a Memorialului Veteranilor din Vietnam, creand „Zidul care vindeca”. Calatorind din oras in oras, memorialul este un ansamblu de panouri de exterior care aduce impreuna nu doar comunitati, ci o intreaga natiune. Dupa cum va puteti imagina, acest memorial mobil este expus la uzura mai mult decat majoritatea, ceea ce are ca rezultat o durata estimata de viata de 10 ani, inainte de a fi necesara reconstructia. S-a ivit astfel ocazia folosirii unei noi solutii de material care sa reziste mai mult de atat.

Avonite Surfaces material acrilic compozit, un brand al Aristech Surfaces, a fost solutia de material durabil, cu reflexe si mai usor – pentru „Zidul care vindeca”. Principala preocupare a fost legata de durabilitatea constructiei, in contextul in care aceasta replica a fost programata sa fie transportata in aproape 40 de comunitati pe an si sa ia contact cu peste 250.000 de vizitatori. Profunzimea si frumusetea nuantei Avonite Eclipse 8240 au oferit beneficii suplimentare produsului care este rezistent la intemperii, non-poros, rezistent la UV si igienic.

Familiile care viziteaza vor putea sa copieze un nume de pe perete prin frecare pe o hartie pusa deasupra, la fel ca la memorialul original din Washington DC, o modalitatea de a-si aminti de cei dragi. Placile de suprafata solida Avonite Surfaces au fost fabricate cu un finisaj lucios de calitate si afisand reflexe, asa cum era de asteptat pentru acest memorial. De asemenea, suprafata solida este mult mai usoara decat alte materiale, cum ar fi granitul sau cuartul, ceea ce a ajutat la mobilitatea „zidului care vindeca”.

Participarea la acest proiect a fost o ocazie speciala cu care nu te intalnesti prea des. Am jucat un rol mic dar semnificativ in realizarea viziunii VVMF. Intinzandu-se pe o lungime de 115 m si avand o inaltime de 2.3 m, magnitudinea si densitatea scalei iti taie respiratia. Echipele din productie si-au reunit fortele si au dus la indeplinire termenele limita foarte stranse date de fabricantul Creatacor. Tim Mauri, de la Aristech Surfaces, a coordonat proiectul din punct de vedere al productiei si expedierii, in timp record, primind laude de la VVMF. „(Aristech Surfaces)… a fost felicitat pentru munca la superlativ„, a declarat Tim Tetz, directorul departamentului Outreach din cadrul VVMF.

Toate partile implicate in acest proiect semnificativ au pus pasiune in realizarea lui. De la fabricarea a 140 de placi Avonite Surfaces material acrilic compozit la fabrica noastra din Florence, Kentucky, pana la fabricarea, finisarea si prelucrare CNC a peste 58.000 de nume de catre Creatacor in Clifton Park, New York, acest monument memorial remarcabil a fost finalizat in opt saptamani.

Cand am fost solicitati de catre Creatacor sa furnizam suprafata noastra solida ca material pentru proiect, am realizat rapid ca acesta nu era doar un alt proiect, ci a fost o onoare pentru noi sa stim ca produsul nostru va fi folosit pentru un memorial atat de important, cu impact asupra a milioane de oameni. A fost o experienta pe care cuvintele nu o pot descrie. Suntem onorati sa putem reprezenta natiunea noastra, sa contribuim la un impact de durata prin intermediul materialului nostru si sa ajutam sa aducem respect celor care s-au sacrificat pentru noi. Multumesc.”, a continuat Tim Mauri.

Galerie foto

Alții au căutat: panouri de exterior din compozit, Avonite Surfaces material acrilic compozit, prelucrare CNC, suprafata solida Avonite Surfaces.

Alte proiecte